Suosittelemme
Vertaa pikavippi 50-50 000€
-
50€
50000€
+
-
3 kuukautta
5 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 500€ laina ( katso vertailu )

Korko:28€
Tod. vuosikorko:10.67%
Yhteensä:528€

Kuukausierä

44€


Lainojen ja kulutusluottojen kysyntä on selvässä nousussa

16.03.2017

Tämä vuosi näyttää taloudessa joka suunnalta katsottuna erittäin positiiviselta: ihmiset luottavat taas sekä omaan että koko Suomen tulevaisuuteen ja uskaltavat jälleen ottaa lainaa. Asuntoja katsellaan taas ahkerasti ja kulutusluotot kiinnostavat. Tuleeko kysyntä vaikuttamaan lainojen hintoihin?

Suomalaiset ovat nyt viimein oikeasti heränneet kymmenen vuotta kestäneestä varovaisesta hiljaiselosta, jossa pelätään huomista ja kerätään rahaa sukanvarteen. Tulevaisuus näyttää.. » Lue lisää

Vertaislainaa saatavilla nyt myös yrityksille

06.02.2017

Vertaislaina näyttää olevan tulevaisuuden juttu - myös yritysrahoituksessa. Sen verran lupaava alku on ollut viime vuoden loppupuolella lanseeratuilla Fellow Financen yritysrahoitustuotteilla. Näiden ansiosta vertaislainayritys kasvatti reilusti antolainaustaan ja sai tuloksensa plussan puolelle.

Yritykseltä tai yksityiseltä yritykselle... enää ei rahoitukseen pankkia tarvita. Siltä näyttää yritysrahoituksen tilanne ainakin silloin, kun sitä katsotaan vertaislainayrityksen näkökulmasta.. » Lue lisää

Takuusäätiöllä oma pikavippituotteensa: korko 4,5 prosenttia

04.01.2017

Pienille helposti saataville lainoille on kysyntää Suomessa: esimerkiksi suurin pikavippiyhtiö OPR-vakuus myönsi viime vuonna yhteensä 200 000 lainaa. Koska pienlainojen korot ovat karanneet superkorkeiksi säännöstelystä huolimatta, Takuusäätiö on lanseerannut oman pienlainatuotteensa, jossa korko pysyy maltillisena.

Samaan aikaan, kun yhä useampi suomalaisista velkaantuu ja menettää luottotietonsa, pienlaina-alan yritykset tekevät parempaa tulosta kuin koskaan. Esimerkiksi Suomen markkinoiden.. » Lue lisää

Jouluksi lainaa ilmaiseksi

21.12.2016

Ainakin kaksi pikalainayritystä haluaa helpottaa lainan saantia joulun aikaan sillä, että tarjoaa lainan ilmaiseksi, ilman korkokuluja. Näin ne haluavat omalta osaltaan helpottaa asiakkaidensa valmistautumista jouluun.

Ferratum sekä Credit24 tarjoavat nyt todella edullista lyhytkestoista lainaa: Ferratum tarjoaa alennuskoodilla alle 1000 euron lainat ilman korkoja, Credit24 taas antaa ilmaiseksi lainaa kahdeksi kuukaudeksi, mikäli laina on ensimmäinen. Joulun yllättäviin menoihin on siis mahdollista saada todella halpaa.. » Lue lisää

Vertaile pikavippisi huolella: vuosikoroissa jopa 700 prosentin ero

03.10.2016

Pikavippien ja kulutusluottojen koroissa on edelleen valtavan suuret erot, vaikka laki on säätänyt korkoja jo kolmen vuoden ajan. Korkokattoa kritisoidaankin siitä, että sitä ei pystytä valvomaan ja siinä on porsaanreikä, jota käytetään sumeilematta hyväksi.

Kun haet esimerkiksi 1000 euron pikalainaa, vertailu kannattaa tehdä todella huolella. Parasvippi.net sivuston vertailussa näkee nopeasti, että edullisimman lainan saa Lendolta.. » Lue lisää

Asiantuntijat: Luottofirmat vastuuseen hankalista luototuksista

08.09.2016

Luottofirmojen halutaan ottavan enemmän vastuuta jo velkaantuneiden luototuksessa. Pelkkä maksuhäiriömerkintä ei kerro tarpeeksi asiakkaasta.

Velkajärjestelyissä auttavan Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Juha A. Pantzarin mielestä pitäisi perustaa positiivinen luottotietorekisteri sekä lisätä luottofirmojen vastuuta luototuksissa. Pantzar kun on huolissaan siitä, että pikalainojen summat ovat suurentuneet ja sitä kautta myös maksuhäiriössä olevien.. » Lue lisää

Kuluttaja-asiamies: Pikavippien korkokatto ei toimi

23.08.2016

Kuluttaja-asiamies vaatii kohtuutta pikavippien lainakustannuksiin, sillä hänen mielestään kolme vuotta sitten säädetty korkokatto ei toimi. Pikavippiyritykset kiertävät lakia häikäilemättä ja yltävät Taloussanomien mukaan jopa huikeampiin tuloksiin kuin ennen korkokattoa.

 

2000 euron luottolimiitti, todellinen vuosikorko yli 200 prosenttia, 2010 euron joustoluotto, todellinen vuosikorko yli 400 prosenttia... Tämä on arkipäivää edelleen, kun puhutaan pikavipeistä.. » Lue lisää

Lainaa saa nyt myös Postista

30.05.2016

Suomen Posti on tehnyt sopimuksen pikavippiyhtiö Credit24:n kanssa, ja tarjoaa myös lainaa suoraan omissa palvelupisteissään. Lainahakemus tehdään Postissa ja rahat tulevat tilille jo samana päivänä, eikä tälllöin tarvita nettiä ollenkaan.

 

Postista on tullut varsin monipuolinen, sillä kirjeiden jakelun lisäksi sen väki leikkaa ruohoa ja käsittelee lainahakemuksia. Posti nimittäin tekee pikalainayhtiö Credit24:n.. » Lue lisää

Google kieltää pikavippimainokset kesällä

19.05.2016

Pikavippiyrityksillä tulee kiire keksiä uusia markkinoinnin keinoja, sillä Google aikoo lopettaa pikavippimainosten näyttämisen selaimissaan 13. heinäkuuta alkaen koko maailmassa. Google tiedotti asiasta vastikään blogissaan.

 

Googlen lopetettavien mainosten listalle joutuvat pikavipit, jotka pitää maksaa takaisin kahden kuukauden eli 60 päivän kuluessa ja joissa vuotuinen korko on 36 prosenttia tai enemmän.

 

Googlen mukaan pikavippifirmojen aggressiivinen mainostaminen vetoaa.. » Lue lisää

Credit24 on edelleen Parasvipin suosituin pikalaina

25.04.2016

Credit24 pikavippi on ollut vuodesta toiseen suosituin pikalaina Parasvippi.net pikalainasivustolla. Mistä moinen suosio johtuu? Mikä Credit24 pikalainassa nostaa sen jatkuvasti ykköseksi?

 

Credit24 on yksi Suomen vanhimpia pikalainoja, helsinkiläisen rekisteröityneen luotonantajan IPF Digital Finland Oy:n netissä tarjoama pikalaina. Credit24 pikalainaa voi hakea yksittäisinä vippeinä tai jopa 3000 euron Joustolimiitti-palveluna, joka toimii kuin luottokortti netissä.

 

Vuosien.. » Lue lisää

Vertaislainaaminen perustuu teknologiaan

15.03.2016

Suomessa on kolme vahvaa vertaislainayritystä, jotka kehittävät palveluitaan toisiltaan kilpaa. Kasvava ala perustuu pitkälti paitsi hyvistä tuotoista haaveileviin sijoittajiin myös uuteen ja älykkääseen teknologiaan.

 

Vertaislaina on yksityiseltä yksityiselle välitettyä rahaa, jonka välikädessä toimi yritys, ikään kuin digiajan pankkiiri, pankkialan uber, kuten alan toimijat kuvaavat.

 

Vertaislainaus tapahtuu kokonaan netissä, älykkäillä.. » Lue lisää

Kansanedustajat: Pikavippejä saa edelleen liian helposti

12.02.2016

Kansanedustajat ovat taas ottaneet pikavipit ja vertaislainat syyniin ja vaativat niihin lisää sääntelyä ja valvontaa. Nyt ollaan huolissaan vanhusten velkaantumisesta, sillä pikavippejä saa kuulemma edelleen liian helposti.

 

Kristillisen kansanedustaja Antero Laukkanen (kd.) esittää, että pikavippikäytäntöjä katsottaisiin jälleen uudestaan, sillä luottoja saa edelleen liian helposti. Kansanedustaja on huolissaan siitä, että viime vuonna maksuhäiriöisten.. » Lue lisää

Pikavippikierre katkaistaan nykyään selvästi aiempaa aikaisemmin

01.02.2016

Pikavippivalistus on näyttää olevan purrut ihmisiin: velkakierrettä ei enää päästetä yhtä pahaksi kuin aiemmin! Yhä useammin apua osataan hakea ajoissa, jo ennen ulosotto- ja perintäkierrettä.

 

Suomalainen ylivelkaantunut on viisastunut: siinä missä nykyään jo 40 prosenttia apua hakeneista on onnistunut sinnittelemän velkojensa kanssa, neljä vuotta sitten näitä oli puolet vähemmän. Yhä useampi on siis välttänyt ulosoton ja siitä.. » Lue lisää

Suomalaisten taloustieto retuperällä: onko siinä syy vippien suosioon?

18.01.2016

Suomeen tarvitaan enemmän talousopetusta, suomii Finanssialan keskusliitto. Tutkimusten mukaan suomalaisilla on todella huono käsitys taloudesta ja siihen liittyvistä perusasioista ja -termeistä. Voisiko tämä olla syy esimerkiksi suureen maksuhäiriöisten määrään?

 

Peruskoulutukseen täytyy saada kunnon talousopetusta, vaativat asiantuntijat. Suomalaisista aikuisista nimittäin puolet ei tiedä, mitä tarkoittaa lainamarginaali ja reilu kolmannes ei selviä prosenttilaskuista!

 

Tutkijoiden.. » Lue lisää

Varo tätä pikavippiyhtiötä, kiertää lakia

11.01.2016

Suomen Kuluttaja-asiamies on vaatinut, että Suomen Rahoitusyhtiö-nimisen yhtiön välittämät vipit kiellettäisiin selvän lainkiertämisen vuoksi. Yhtiö väittää nettisivujensa toimivan vain digitaalisena alustana vertaislainoille, vaikka selvästi järjestää vipit itse.

Kuluttaja-asiamies haluaa varoittaa kansalaisia ja on vaatinut kiellettäväksi Suomen Rahoitusyhtiö-nimisen yrityksen tarjoamat lainat ja vipit. Viraston mukaan Suomen Rahoitusyhtiö tarjoaa luottoja yksityishenkilöille.. » Lue lisää

122 prosentin vuosikorko lainassa kohtuuton

21.12.2015

Muutamia vuosia käytössä olleista 2000 euron tililuotoista on nyt saatu ensimmäinen korkeimman oikeuden päätös: 122% osoittautunut todellinen vuosikorko on korkeimman oikeuden mukaan kuluttajalle kohtuuton eikä tämän sitä myötä tarvitse maksaa tililuottonsa erääntyneitä korkoja.

 

Niin sanotun pikavippilain, joka rajoitti alle 2000 euron lainojen ja vippien koron 51 prosenttiin, voimaanastumisen jälkeen markkinoille alkoi putkahdella 2000 euron joustolimiittejä.. » Lue lisää

Euroloan luopuu yrityslainoista - muita rahoitusyhtiöitä tilalle

08.12.2015

Monipuolisesta lainatarjonnastaan tunnettu Euroloan päätti jättää yrityslainauksen jo vuosi sitten, vaikka samaan aikaan muut lisäävät lainatarjontaansa yrityksille. Mikroluotot ja pienet vakuudettomat lainat kiinnostavat yrityksiä yhä enemmän.

 

Pikavipeistäänkin tunnettu Euroloan lopetti yrityslainauksen tänä vuonna. Asiasta päätettiin Kauppalehden mukaan jo vuosi sitten, sillä yrityksessä halutaan satsata tiukemmin sen ydinosaamisalueelle.

 

Euroloanin.. » Lue lisää

Selvitys: Pienille yrityksille ei irtoa lainaa

26.11.2015

Mikroyritysten on ollut hankalaa saada lainaa jo vuosikaudet. Nyt testattiin kuinka hankalaa: näyttää siltä, että edes pieniä summia on todella vaikea saada pankista nopeasti.

 

Rahoitus- ja pikalainayhtiö Ferratum teetti Taloustutkimuksella tutkimuksen, jossa testattiin kuinka pankeista irtoaa lainaa pienille yrityksille.

 

Testissä oli kolme kuvitteellista yrittäjää, jotka tosin näyttelivät pankeille oikeita yrittäjiä. Nämä yrittäjät.. » Lue lisää

Taas uudet ennätykset luottohäiriömerkinnöissä

13.10.2015

Luottohäiriöt ovat lisääntyneet edelleen, niitä on jo selvästi enemmän kuin edellisessä taantumassa 1990-luvulla. Nyt ongelmiin ovat ajautuneet erityisesti kolmikymppiset miehet, eivät niinkään nuoret, kuten aiemmin kuviteltiin.

 

Kun 25-34 -vuotiaista miehistä jo 16 prosentilla on maksuhäiriömerkintä, samanikäisistä naisista merkintä on vain 10 prosentilla. Talousongelmat vainoavat selvästi herkemmin miehiä, kuten myös muut ongelmat, kuten alkoholismi ja itsemurhariski.

 

Suomen.. » Lue lisää

Kulutusluottoyhtiöt kukoistavat Ruotsissa

22.09.2015

Ruotsin kulutusluottomarkkinat ovat erittäin aktiiviset, sillä monet yhtiöt ovat nostaneet vuodessa antolainaustaan jopa 20 prosenttia. Vertaislainasta sen sijaan ei tullut sellaista lentävää tähteä kuin odotettiin, ainakaan vielä.

 

Ruotsissa kulutusluotot ja muut kuin pankin tarjoamat luotot kiinnostavat erittäin monia, niin yksityisiä kuin yrityksiäkin, sijoittajia ja lainaajia. Pankkimaailman ulkopuolella toimivat yhtiöt eivät ole riippuvaisia pankkimaailmaa kiristävistä säädöksistä.. » Lue lisää

Asuntolainojen marginaalit laskivat taas

03.09.2015

Vielä keväällä puhuttiin reilusti yli prosentin marginaaleista asuntolainoihin. Nyt asuntolainojen pankkien perimät marginaalit ovat taas laskeneet kilpailun ja pankkisääntelyn myötä. Hypon toimitusjohtaja Ari Pauna povaakin asuntolaina-alea.

 

Muutama vuosi sitten hulvattomat asuntolainamarkkinat haluttiin saada kuriin. Keinoksi keksittiin muun muassa sääntelyä, joka rajoitti asunnon vakuusarvoa. Samaan aikaa pankit kiristivät antolainaustaan ja vaativat asiakkailtaan suurempi omarahoitusosuuksia. Pankkien.. » Lue lisää

Pidä lyhennysvapaata, sijoita rahat ja laina-aikasi lyhenee

24.08.2015

Suomalaiset ovat innokkaasti tarttuneet pankkien keväällä tarjoamaan mahdollisuuteen ilmaisesta lyhennysvapaasta vuodesta. Jopa 100 000 suomalaista on pitänyt tämän vuoden taukoa asuntolainan lyhentämisessä. Mutta mitä tapahtuisi jos säästetyn rahan sijoittaisi?

 

Nettilehti Sijoittaja.fi laski, millainen potti vuosien mittaan odottaisi mikäli lyhennysvapaasta säästetyt rahat sijoittaisi osakerahastoihin.

 

Laskelmien pohjalla oli 150 000 euron asuntolaina, joka oli tarkoitus.. » Lue lisää

Asunto- ja remonttilainat kiinnostavat taas

04.07.2015

Laina kiinnostaa taas suomalaisia. Uuden pankkibarometrin mukaan jopa 70 prosenttia suomalaisista pitää ajankohtaa erittäin sopivana uuden lainan ottamiselle!

 

Ihmiset alkavat siis uskoa talouden kohenemiseen tai sitten he ovat jo niin perin juurin kyllästyneitä pihtailemaan ja siirtämään hankintojaan tulevaisuuteen. Onhan suurimalla osalla töitä kuitenkin ja rahaa normaalisti käytettävänä kulutukseen.

 

Finanssivalvonnan tekemän uuden pankkibarometrin mukaan talous elpyy.. » Lue lisää

Joka viidennellä suomalaisella vaikeuksia rahan kanssa

15.06.2015

Joka viides suomalainen kokee, että päivittäisten raha-asioiden hoitaminen on jonkin verran vaikeaa tai erittäin hankalaa. Tilanne on kuitenkin koko Euroopan mittapuulla aivan parhaasta päästä.

 

Tilastokeskuksen julkistamien tilastojen mukaan suomalaisista 17 prosenttia kokee, että päivittäisten raha-asioiden hoitaminen on silloin tällöin hankalaa. Tilastot ovat vuodelta 2012. 7 prosenttia koko väestöstä sen sijaan kokee erittäin suuria vaikeuksia raha-asioiden hoidossa.

 

Vaikka.. » Lue lisää

Pikavipeistä tuli pk-yritysrahoituksen tulevaisuus Yhdysvalloissa

03.06.2015

Ensin oli netissä pikavipit, sitten vertaislainat ja viimein kunnollista varteenotettavaa pk-yritysten rahoitusta. Yhdysvalloissa yksityiset online-rahoituspalvelut ovat valtaamassa yritysrahoitusta.

 

Pankit ovat taantumassa kiristäneet laina-antiaan ja lainaehtojaan pk-yritysksiltä Yhdysvalloissakin, vaikka siellä talousnäkymät näyttävät jo aika paljon paremmilta kuin Suomessa. Lisäksi pankit ovat lainatarjouksissaan kankeita: jos yritys tarvitsee rahaa huomenna, pankit eivät kykene sitä päättämään.. » Lue lisää

Pikavippivelat ovat nyt jo kaksinkertaisia

06.05.2015

Nykyään nostettujen pikavippien summat ovat kaksi kertaa suurempia kuin aiemmin, vaikka vippien määrät ovat selvästi pienentyneet. 

 

Pikavippien määrät ovat selvästi pienentyneet muutaman vuoden takaisen pikavippien korkokaton jälkeen. Pikalainauudistuksen jälkeen markkinoilla on tarjottu aiempien muutaman satasen vipin sijaan 2000 euron luottoja, joista asiakas nostaa tarvitsemansa summan.

 

Uudistuksesta on toki seurannut hyvääkin, mutta Kalevan mukaan huonoa uudistuksessa.. » Lue lisää

Asuntolainan korkoja maksetaan keskimäärin noin satanen kuussa

24.04.2015

Asuntovelallisten olot oikeastaan vain paranevat koko ajan: tällä hetkellä korkotaso on niin matalalla, että keskimäärin suomalainen asuntovelallinen maksaa korkoja vain noin satasen kuussa.

 

Nyt jos koskaan kannattaa ottaa asuntolainaa! Asuntojen hinnat ovat matalalla, riippuen asunnon sijainnista, ja asuntolainojen korot ovat matalammalla tasolla kuin koskaan aiemmin. Lyhyimmät euribor-ohjauskorot ovat painuneet jopa miinukselle.

 

Tilastokeskuksen tuoreiden laskelmien mukaan suomalainen asuntovelallinen maksaa.. » Lue lisää

Opiskelijat ottavat ahkerasti uutta opintolainaa

07.04.2015

Takavuosien antipatia opintolainaa kohtaan näyttää karisevan korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa. Opintolainaa otetaan enemmän ja useammin kuin aiempina vuosina. Alhainen korkokanta ja opintolainan houkuttelevuus voivat vähentää myös opiskeljoiden pikavippien ottoa.

 

Opiskelijabudjetti on tunnetusti erittäin tiukka, joustonvaraa ei juuri ole. Siksi opiskelijat ovat mielellään tehneet töitä opintojen ohessa, ne ketkä ovat töitä saaneet. Silti opiskelijat ovat sortuneet yhä useammin.. » Lue lisää

Pankkibarometri: Kotitalouksien ja yritysten lainahalukkuus piristymässä

17.03.2015

Huonot ajat alkavat olla takanapäin, ainakin pankinjohtajat uskovat vahvasti näin. Tuoreen pankkibarometrin mukaan lainahalukkuus on kasvussa.

 

Pankinjohtajat uskovat vahvasti, että luotonkysyntä jatkuu vilkkaana tulevana kesänä ja syksynä, selviää Finanssialan Keskusliiton (FK) tekemästä perinteisestä kyselystä. Lainojen kysyntä on ollut vilkkaampaa kuin viime vuonna tähän aikaan.

 

Pankinjohtajien mukaan ilmaiset lyhennysvapaat ovat selvästi aktivoineet ihmisiä.. » Lue lisää

Takuu-Säätiö: Pikavipeistä velkaannutaan entistä suuremmilla summilla

10.03.2015

Kaksi vuotta sitten korkokaton myötä muutaman satasen pikavipit katosivat markkinoilta lähes kokonaan. Tilalle tuli kuitenkin samankaltainen palvelu, joka näyttää olevan entinstä pahempi ongelmiin todella joutuneille.

 

Pikavipit velkaannuttavat yhä suuremmilla summilla. Takuu-Säätiön mukaan lainajärjestelyhin tulevat ovat velkaantuneet jopa kolmasosan suuremmalla summalla kuin muutama vuosi sitten. Tämä johtuu limiittiluotoista, eli luottotileistä, jotka tulivat entisten muutaman satasen vippien.. » Lue lisää

Asuntolainojen lyhennysvapaasta odotettua joustoa talouteen

10.02.2015

Hankala taloustilanne, tehdyt veronkorotukset ja leikkaukset ovat pienentäneet suomalaisten maksukykyä tänä vuonna. Pankit vastasivat siihen tarjoamalla asuntolaina-asiakkailleen ilmaista vuoden lyhennysvapaata. Tempun odotetaan piristävän kulutusta.

 

Vuosi ilman asuntolainan lyhennyksiä, maksat pelkkiä korkoja ilman pelkoa siitä, että asuntolainan marginaaleja korotetaan. Tällaisen lupauksen OP-Pohjola ja Danske Bank antoivat viikko sitten asuntolaina-asiakkailleen. 

 

Lupauksella oli tehoa.. » Lue lisää

Puhu rahasta -teemaviikolla kouluissa puhuttiin rahasta ja lainoista

05.02.2015

Mun talous -hanke haluaa nostaa keskustelua rahasta ja taloudesta esille. Hanke on koordinoinut koululaisille Puhu rahasta -teemaviikon, jolloin peruskoulun ysiluokkalaisille opetetaan oman talouden hallintaa. Oma talous kun ei kuulu opetussuunnitelmaan,

 

Hankkeen projektipäällikkä Jukka Moilasen mukaan on monta syytä kertoa ja opettaa nuorille oman talouden hallintaa. Parasvippi.netin lainauutiset kokosi Kansan Uutisten haastattelun pohjalta listan, miksi oman talouden opetus on Moilasen mukaan tärkeää.

 

1.. » Lue lisää

Pikavippibisnekseen voi myös sijoittaa

22.01.2015

Pikavippibisnes houkuttaa sijoittajia, sillä hyviä korkotuottoja ei oikein ole tällä hetkellä saatavilla missään muualla. 

 

Lainojen korot laskevat jatkuvasti, ohjauskorot ovat tälläkin hetkellä käytännössä nollassa. Ainoa ala, missä korot ovat sijoittajan näkökulmasta hyvät, on pikalaina-ala. Asiakkaille pikalainojen korot tuntuvat melkoisilta, mutta helppoa ei ole myöskään lainanantajalla, sillä lainaa bisneksen pyörittämiseen ei pankeista.. » Lue lisää

Pikavippisivuilta asiakaspalvelua chattaillen

22.08.2014

Pikavippifirmat ovat saaneet moitteita huonosta asiakaspalvelusta. Nyt moni yritys on lähtenyt korjaamaan tilannetta netin livechatin avulla.

 

Pikavippifirmat ovat heränneet siihen, että asiakkaat haluavat saada palvelua. Pikavippialaa on yleisesti moitittu huonosta asiakaspalvelusta sekä niukasta avoimuudesta ja tieton puutteesta nettisivuilla. 

 

Moni firma on korjannut tietoisesti juuri näitä kohtia. Nettisivuille on lisätty tietoa, lainan kulurakenne on laitettu hyvin selvästi esille ja näin.. » Lue lisää

Pikavippifirmat ovat alkaneet säätää uusia kuluja lainoihin

30.05.2014

Pikavippifirmat asettavat uusia kuluja lainoihin korkokulujen päälle, jolloin lainojen todelliset kustannukset nousevat. Kuluttaja-asiamies haluaa puuttua toimintaan.

 

Jotkut pikalainayhtiöt ovat alkaneet lisätä lainoihin lisäkuluja saadakseen lisää tuottoa pikavipeistä. Kesäkuussa 2013 voimaanastuneen lain mukaan alle 2000 euron pikalainojen todellinen vuosikorko saa olla enintään 50,5%.

 

Kuluttaja-asiamies pitää varoittavana esimerkkinä Vipster Oy:n lainoja, joissa.. » Lue lisää

Maksuhäiriöiden määrät 90-luvun tasolla

16.04.2014

Maksuhäiriöt tulevat nyt erilaisista verkko-ostoksista, ei niinkään pikavipeistä.

 

Yli sata suomalaista saa joka päivä maksuhäiriömerkinnän rekisteriinsä. Maksuhäiriöisiä on jo lähes 600 000 mikä on selvästi jo 1990-luvun lamavuosien tasolla.

 

Finanssialan Keskusliiton rahoitusasiantuntijan Ulla Halosen mukaan uusia maksuhäiriöitä syntyy nyt verkkokaupoissa tehdyistä ostoksista. Verkkokaupan petollisuus piilee siinä, että yhä.. » Lue lisää

Taas uusi huijausyritys: pankkitunnuksilla haettu pikavippejä

07.04.2014

Poliisi varoittaa uudesta huijauksesta, jolla ihmisiltä yritetään kalastaan pankin tunnuslukuja Itellan ja Tullin nimien varjolla.

 

Poliisille on tullut ilmoitus ainakin kuudesta eri tapauksesta, jossa asiakkailta on huijattu pankkitunnuksia. Näillä on nostettu ainakin kuusi 2000 euron pikavippejä. Mahdollisesti pikavippejä on otettu enemmänkin.

 

Ihmisiä huijataan Tullin ja Itellan varjolla kirjautumaan omilla pankkitunnuksillaan netissä palveluun, joka onkin huijausta. Verkkopankkitunnuksilla.. » Lue lisää

Kulutusluottoa varten luovutetaan monenlaisia tietoja

06.03.2014

Kulutusluoton hakeminen käy käden käänteessä netin kautta. Käden käänteeseen vaaditaan kuitenkin monenlaisia tietoja.

 

Kulutusluotto on vakuudeton luotto, eli sitä varten ei tarvita vakuuksia eikä takaajia. Moni asia kuitenkin pitää olla kunnossa ennen kuin luottoa myönnetään. Luotonantaja haluaa varmistua monella eri tavalla, että luotto tulee hoidettua.

 

Mitä suuremmasta kulutusluotosta on kysymys, sitä tärkeämpi asia luotonhakijan maksukyky.. » Lue lisää

Laiton pikavippiyhtiö ei voi periä saataviaan

19.02.2014

Laittomasti perittyjä pikavippejä ei tarvitse maksaa takaisin, päätti Turun hovioikeus tällä viikolla. 

 

50 ja 70 euron pikavipit ottaneen miehen ei tarvitse maksaa perintään menneitä pikavippejään takaisin. Turun hovioikeus päätyi kyseiseen lopputulokseen siksi, koska pikavipit myöntänyt yritys ei ole Suomessa laillinen.

 

Pikalainat myönsi virolainen yritys Arply Oü, joka markkinoi pikavippejä Tromvelt- ja Hetivippi-nimillä. Näitä lainoja.. » Lue lisää

Pikavippilaki jättää aukkoja - selvitetään tuomioistuimessa

04.02.2014

Lainsäätäjän tavoitteet eivät näytä täysin onnistuneen pikavippilain tavoitteissa. Ylivelkaantuminen jatkuu, mutta pienlaina-ala on lakimuutoksen myötä tervehtynyt.

 

Viime kesäkuussa voimaantullut laki alle 2000 euron lainojen 51 prosentin korkokatosta ei aivan toiminut. Moni yhtiö on hoksannut kiertää lakipykälää tarjoamalla yli 2000 euron lainan pienemmissä osissa - itse määräämällään korolla.

 

Uuden Suomen mukaan asiaa.. » Lue lisää

Pikavippien sijaan rahaa haetaan nyt panttilainaamoista

15.01.2014

Viime kesäkuussa voimaantulleen uuden pikavippilain myötä pikavippaajat ovat siirtyneet panttilainaamojen oville.

 

Yle Uutisten mukaan panttilainaamojen asiakasmäärät ovat olleet kasvussa viime kesäkuun jälkeen. Kesäkuussa astui voimaan laki, joka rajoittaa alle 2000 euron pikavippien koron korkeintaan 51 prosenttiin. 

 

Pikaisia rahoja haetaan nyt entistä useammin panttilainaamoista, jonne viedään mm. koruja ja elektroniikkaa pienen lainan pantiksi. Panttilainaamoissa on vilkkainta.. » Lue lisää

Suomalaisten lainapotti kasvoi viime vuonna

03.01.2014

Viime vuosi oli kuin olikin hyvä vuosi lainaukselle, sillä lainamäärät kasvoivat muutamalla miljardilla.

 

Suomen Pankin tilastojen mukaan suomalaisten kotitalouksien lainamäärä kasvoi viime vuoden tammikuusta lokakuuhun 113 miljardista eurosta 114,6 miljardiin euroon. Lainat kasvoivat siitäkin huolimatta, että vuoden mittaan lainojen marginaalit nousivat ja koko vuoden varoiteltiin kiristyneestä lainauksesta ja laimeista asuntomarkkinoista.

 

Suurin.. » Lue lisää

Jouluaattona pikavippien myöntämisessä tauko

20.12.2013

Pikavippiyhtiöissäkin vietetään joulua. Odotettavissa on viivästymisiä vippien myöntämiselle.

 

Tänä vuonna joulun ja uudenvuodenajan pyhät sijoittuvat keskelle viikkoa. Useimmat virastot on kiinni koko välipäivien ajan. Pikavippiyhtiöt myöntävät lainoja normaalisti kaikki arkipäivinä ja viikonloppuisin. 

Sen sijaan joulun aikaan useimmat yhtiöt sulkevat lainahanansa hetkeksi.

 

Esimerkiksi Suomen.. » Lue lisää

Jouluksi kulutusluotto? Pohdi ensin nämä

12.12.2013

Joulu tulossa eikä yhtään rahaa? Jos pohdit joulun kulujen kattamista kulutusluotolla, pohdi ensin muutama asia. Kulutusluottoja saa melko edullisestikin, mutta silti sitä kannattaa harkita. Alla lista asioista, jotka kannattaa käydä läpi ennen lainan ottamista.

 

1. Mitä ekstraa haluat jouluna ostaa? Jouluna on mukava antaa muutama lahja, mutta vältä yliampuvaa kuluttamista varsinkin, jos se pitäisi rahoittaa lainalla. Lapset ovat.. » Lue lisää

Velkaneuvontaa saa odottaa jopa kuukausia

27.11.2013

Raha-asiat ovat solmussa ja apua pitäisi saada heti. Pikavippejä tulee otettua edellisen päälle. Onneksi apua saa Suomen velkaneuvonnasta – pahimmillaan kuitenkin vasta kuukausien päästä.

 

Suomessa velkaneuvontaa on viime vuodet tarvittu joka vuosi hieman edellistä vuotta enemmän. Joka puolella Suomea neuvonnan jonot ovat ruuhkautuneet niin, että Lahdessa saa odottaa jopa neljä kuukautta saadakseen apua.

 

Yle Uutisten mukaan velkaneuvontaan pääsee Etelä-Suomessa Mäntsälässä.. » Lue lisää

Eikö lomabudjetti riitä? Suunnittele lomasi huolella

20.11.2013

Lomalla ja matkalla tekisi mieli olla välittämättä rahasta tuon taivaallista. Useilla ei ole kuitenkaan loputtomasti varaa mällätä rahoilla. Tee huolellinen suunnitelma, jolla säästyt taloushuolilta reissussa. Liv listasi vinkit lomailijat talouden pitoon.

 

1. Säästä lomaa varten. Aloita säästäminen tarpeeksi aikaisin, jotta ehdit saada koko summan kasaan. Laske paljonko sinun pitää vuoden aikana laittaa sivuun, jotta pääset hiihtolomalla etelän aurinkoon. Täydennä.. » Lue lisää

Keski-ikäisillä on eniten kulutusluottoja

13.11.2013

Joka kolmas suomalainen makselee paraikaa kulutusluottoa. Toisin kuin yleisesti luullaan, suurin osa näistä luotoista ei lähde nuorten tileiltä vaan keski-ikäisten suomalaisten tililtä.

 

Suomalaiset suhtautuvat kulutusluottoihin varsin suopeasti. Kaikkein suopeimmin suhtautuvat kuitenkin yli 50-vuotiaat, joista joka neljäs on ottanut käyttölainan. MItä nuorempiiin.. » Lue lisää

Suomalaiset vippaavat mieluiten läheisiltä

06.11.2013

Uusi kyselytutkimus yllättää: tutkimuksen mukaan vain prosentti käyttäisi pikavippejä äkilliseen rahapulaan. Vippien suosio kertoo kuitenkin muuta.

 

Puolet suomalaisista vippaavat mieluiten muutamien satasten lainoja tuttaviltaan ja sukulaisiltaan. Lainasto Oy:n TNS Gallupilla teettämän kyselytutkimuksen mukaan perheenjäsenet ovat suosituimpia lainaajia. Lähipiirin jälkeen äkillisessä rahantarpeessa turvaudutaan mieluiten luottokorttiin.. » Lue lisää

Tililuotolla joustoa syksyn kuluihin

23.10.2013

Syksy ja lähestyvä talvi tuovat tullessaan paljon ekstramenoja. Talvirenkaat, lasten vaatteet, polttopuut, syysloma, joululahjojen hankinta, maksuun saattaa tulla vaikka veromätkyt... Tililuotto joustaa rahantarpeen mukaan.

 

Suomen Tililuotto tarjoaa joustavaa ajattelua pikavippipuolella: Suomen Tililuotolta voi avata heti vapaaseen käyttöön 2000 euron luoton ilman avausmaksua, kuukausimaksua tai vuosimaksua. Sopimuksen tekeminen on ilmaista ja ainoastaan käytetystä.. » Lue lisää

Kela huolissaan: opintoja saatetaan rahoittaa pikavipeillä

17.10.2013

Kelassa ollaan huolissaan siitä, että suomalaisopiskelijat eivät ota opintolainaa. Opiskelijat vetävät taloutensa niin tiukille, että saattavat joutua rahoittamaan arkeaan pikavipeillä.

 

Yle Uutisten mukaan vain 40 prosenttia suomalaisopiskelijoista ottaa valtion takaamaa opintolainaa. Suurin osa opiskelijoista työnkentelee opintojen ohella, saa tukea vanhemmiltaan tai elää muuten vain köyhästi. Kelan opintoasoiden etuuspäällikkö Ilpo Lahtisen mukaan moni opiskelija vetääkin.. » Lue lisää

Äkilliset menot rahoitetaan vipillä - joka viidennellä ei ole säästöjä

11.10.2013

Suomalaiset on tunnettu nuukana porukkana. Käsitys alkaa kuitenkin vähitellen karista: yhä useammin äkilliset menot rahoitetaan vipeillä, luotoilla tai lainoilla kun säästöjä ei ole.

 

LähiTapiolan teettämän kyselyn mukaan joka viidennellä suomalaisella ei ole lainkaan säästöjä ja useimmilla kellä on, säästöjä on alle 3000 euroa.

 

Kyselyn vastaus kertoo paljon muutoksesta, joka on tapahtunut.. » Lue lisää

Autolainan käsiraha pikavipillä?

04.10.2013

Autorahoitusta varten tarvitaan yleensä aina jonkin verran käsirahaa, varsin yleinen summa on 10 prosenttia kauppasummasta. Usein etämä rahoitetaan säästöillä, mutta myös pikavippi tai kulutusluotto sopivat autolainan käsirahan rahoitukseen.

 

Jotkut kulutusluottofirmat tarjoavat erikseen autolainaa. Usein näissä on kyse muutaman tonnin lainoista, jolloin kyse on pikemminkin autorahoituksen käsirahan rahoittamisesta.

 

Jos ostaa käytetyn auton yksityiseltä, eikä säästöjä.. » Lue lisää

Pikavipin velkomus oikeudessa tietää isoa laskua

26.09.2013

PIkavippi kannattaa hoitaa ajallaan. Jos vippi erääntyy, menee perintään ja aina oikeuteen asti, kulut kasvavat moninkertaisiksi.

 

Pikavipeistä johtuvat velkomustuomiot ovat viime vuoden aikana kasvaneet selvästi. Yle Uutisten mukaan esimerkiksi Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus langetti 4500 velkomustuomiota, kun niitä aiempina vuosina on ollut keskimäärin 2000.

 

Käräjätuomari Hasse Häkin mukaan suurin osa tuomioista johtuu pikavipeistä.

PIkavippaajalle.. » Lue lisää

Lomalle lähdössä? Näin pääset syyslomalle ilman rahaa

20.09.2013

Pian vietämme syyslomia, naapurit säntäävät ulkomaille auringosta nauttimaan ja kylpylöihin lapsia uittamaan. Säästötili ammottaa tyhjyyttään kesäloman jäljiltä. Millaisia vaihtoehtoja on viettää syyslomaa ilman rahaa?

 

1. Vietä loma kotona. Kotonaoleminen on aina edullisinta, koska rahaa ei mene polttoaineisiin, yöpymiseen ja ruokaan. Kotona lomailu kannattaa oikeasti ottaa loman kannalta: älä kirjoita lomalle listaa tekemättömistä töistä.. » Lue lisää

Matalat korot pitävät lainanlyhennyserät alhaisina

05.09.2013

Matala korkotaso suosii velallista: esimerkiksi asuntolainassa kuukausierä pysyy alhaalla matalien korkojen ansiosta.

 

Nordean raportin mukaan matalan korkotason pitäisi suosia lainanottajia siinä määrin, että lainanotto taas vilkastuisi. Pankit soisivatkin lainauksen vilkastuvan, sillä saman raportin mukaan myönnettyjen asuntolainojen määrä on laskenut viime vuodesta jopa 20 prosenttia.

 

Yksittäisen asuntolainan määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana roimasti.. » Lue lisää

Lainaa ilman korkoa? Tässä firmassa se on mahdollista

27.08.2013

Suomalainen pikavippifirma Ferratum tarjoaa pikalainaa ilman korkoa. Ilmaista rahaa saa korkeintaan 300 euroa.

 

Ferratum on keksinyt erinomaisen tavan houkutella uusia asiakkaita: se myöntää kaikille uusille asiakkaille 50-300 euron lainan ilman kuluja. Laina on toistaiseksi voimassa eikä tarkempaa aikaa tarjoukselle ole tiedossa. Aikaa takaisinmaksulle firma myöntää korkeintaan kuukauden. Vastaavia luottoja ei markkinoilla juuri ole.

 

Ferratum.. » Lue lisää


Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?